Over ons
Al sinds 1980 teelt de familie Verhage in de kassen. De eerste jaren werden er komkommers in de grond geteeld, vanaf 1985 werd overgeschakeld op de teelt op substraat. Op een gegeven moment stond de kwekerij voor de strategische keuze om grootschalig te gaan telen, of zich te specialiseren. Kwekerij de Noordhoek koos voor het laatste en schakelde in 2009 om naar de biologische teelt. Na enkele jaren biologische sperziebonen en ook paprika’s te hebben geteeld, ging de kwekerij de laatste jaren terug naar haar wortels met de teelt van komkommers en tomaten. Zoals vader Kees zegt: “Een mooie snelle teelt, die bij ons past. In korte tijd zie je de komkommers uitgroeien van bloem naar volledige vrucht.”
Na de laatste uitbreiding in 2020 met 1,2 hectare kas beslaat het totale areaal 3 hectare, goed voor de productie van 1,5 miljoen biologische komkommers en 630.000 kilo biologische tomaten per jaar. Vanaf het jaar 2025 worden er weer paprika’s geteeld. De eerste biologische komkommers worden rond 1 maart geoogst, vanaf 1 april volgen de eerste biologische tomaten en paprika’s. Het oogstseizoen eindigt bij Kwekerij De Noordhoek tussen 1 oktober en medio november. In de winter is er tijdelijk geen product en worden de voorbereidingen weer getroffen voor het nieuwe seizoen.